Shih tzu

Den trofaste kammerat

Kilde.: cal.vet.upenn.edu
Den lille Shih Tzu er den ideelle følgesvend. Fremelsket af det royale hof i Kina, kan denne lille hund stadigvæk tillade sig at kalde sig prinsen blandt hundene. På klinikken kan vi altid mærke, når der er en Shih Tzu i venteværelset, for de royale gener, kan man ikke skjule – en rigtig lille skat – og med kun et mål i livet, nemlig at elske og blive elsket – men også legesyg og en rigtig lille gavtyv – netop derfor slipper en Shih Tzu afsted med det meste, når den besøger os.

Uanset hvad du foretager dig, vil din Shih Tzu være villig til at følge dig, men den kræver til gengæld ikke meget af dig. Hvis du laver noget så banalt som at gøre rent i køkkenet, vil den være hos dig, og når du sidder i sofaen og ser fjernsyn, så kan du være sikker på at din Shih Tzu ser med. Hvis du vil løbe en tur, løber din Shih Tzu med, og hvis du vil sove er din Shih Tzu den første til at takke ja til et lille hvil. En Shih Tzu er ligeglad med hvad du laver, bare den må være hos dig. Racen er både klog og legesyg og kan derfor godt være alene nogle timer, hvis den bare får noget udfordrende legetøj og bliver trænet til at være alene hjemme. Så længe du har masser af tid og overskud, når du kommer hjem, så vil din Shih Tzu med glæde vente på din kærlighed.

En Shih tzu kan godt med andre hunde og med børn, hvis de lærer dem at kende fra hvalpealderen. Katte kan også accepteres. Her ser vi dog en del forskel fra hund til hund, og det er derfor vigtigt at finde en opdrætter, der har vænnet hvalpen til f.eks. børn eller katte. Fortæl opdrætteren hvilket liv din Shih Tzu skal matche og vær ikke bange for at vente på den rette hvalp – det kan betale sig.

Shih Tzu elsker legeaftaler med andre hunde og er ideelle som terapihunde.

En Shih Tzu kan være stædig, men det er næppe kendetegnende for racen. Denne livlige lille hunde er selvsikker og kan godt være lidt selvhøjtidelig, men hvad andet kan man forvente af en hund, med kejserlig baggrund. Som mange andre små hunde, kan Shih Tzu godt blive forfalden til lækkerier, men lad dig ikke snyde af hundens overbevisende charme, en sund kost og tandpleje, er vigtig for et langt og godt liv.

Shih Tzu betyder “lille løve” eller “løvehunden” og blev allerede tidligt brugt som vagthund i det gamle Kina. Den lille vaghund kan derfor godt blive for vagtsom, hvis den placeres i en stressende hverdag, hvor den ikke altid ved hvad den kan forvente, eller hvis den sættes i situationer den ikke er vant til og tryg ved. I sådanne tilfælde kan en Shih tzu godt begynde at beskytte sin mad og legetøj, hvilket er uheldigt. En heltisk og uforudsigelig hverdag er derfor ikke noget for en Shih Tzu. Vær realistisk omkring din livsstil, for selvom en Shih Tzu er egnet til et liv i byen, har den brug hjerterum og at være sig selv, på sine egne præmisser.

Populær byhund
Tilpasningsevne
Egnet til lejlighed
Socialt behov
Hengivenhed
Legesyge
Børnevenlig
Gøen
Vagthund
Pelspleje og hudpleje
Fældning
Motionskrav
Træning
Venlig overfor fremmede
Venlig overfor andre hunde
Venlig overfor katte

Har du og din Shih tzu lyst til at besøge os? – Så ring på 70 25 90 08 eller bestil online. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.

Find os

Frederiksberg Dyreklinik & Spa
Nordre Fasanvej 74
2000 Frederiksberg
Tlf: 70 25 90 08

 Åbningstider

Mandag 8.00-18.00
Tirsdag - Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 15.00

AKUTTIDER EFTER TLF-AFTALE

CVR nummer: 33167652

GRATIS PARKERING

2 timers gratis parkering foran klinikken.