Hvordan børster jeg tænder på min hund?

Hvordan børster jeg tænder på min hund?

Du kan forebygge tandkødsbetændelse og paradentose ved at børste tænder på din hund.
Du skal børste tænder hver dag – dog mindst hver 2. dag. Hvis du børster færre gange end hver 2. dag, vil tænderne blive fri for tandsten, mens der alligevel vil opstå en kronisk tandkødsbetændelse, og det er denne tandkødsbetændelse der er primus motor for de fleste tandsygdomme hos dit kæledyr.
Hos hunde er hjørnetænderne store, krumme og spidse, mens 4 af kindtænderne er udviklet som de karakteristiske rovtænder. Vi ser at mange tandproblemer udvikler sig omkring disse specialtænder og det er disse tænder du bør have ekstra fokus på, når du børster tænder på din hund.

Vi rådgiver dig gerne vedr. tandbørstning, og som kunde på Frederiksberg Dyreklinik & Spa, kan du booke gratis undervisning i tandbørstning på dit kæledyr.

Vi rådgiver dig også vedr. en begyndertandbørste. Det er nemlig ikke lige meget, hvilken form for tandbørste du vælger, da den forkerte tandbørste altid ender med frustration og stress dig ejer og din hund. I sidste ende opgives alt for mange forsøg på tandpleje, fordi ejeren ikke er undervist i korrekt tandpleje.

Fokusområder for tandbørstning og tandpleje

Du kan starte tandbørstning, så snart din hund har gennemgået en tandbehandling hos os. Du må ikke starte med tandbørstning, hvis dit kæledyr har ubehandlet paradentose, løse tænder eller tandkødsbetændelse. Dette er meget smertefuldt for dit kæledyr og kan i værste tilfælde give aggression og bidskader, fordi smerterne er ubehagelige for din hund. Du kan ikke børste en alvorlige tandsygdom væk – det kræver en professionel startbehandling, så du kan videreføre den forebygende tandpleje i hjemmet.

Begyndertandpleje og håndteringstræning hos hvalpe, bør starte, så snart du får din hvalp hjem. Kontakt os gerne, hvis du ønsker at få hjælp til at børste tænder på din hvalp.

Læs mere: Priser på tandbehandling
Læs mere: Hvad er paradentose?

Har du spørgsmål til ovenstående eller ønsker du at bestille tid, så ring på 70 25 90 08 eller bestil online. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.

Find os

Frederiksberg Dyreklinik & Spa
Nordre Fasanvej 74
2000 Frederiksberg
Tlf: 70 25 90 08

 Åbningstider

Mandag 8.00-18.00
Tirsdag - Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 15.00

AKUTTIDER EFTER TLF-AFTALE

CVR nummer: 33167652

GRATIS PARKERING

2 timers gratis parkering foran klinikken.