Spørgsmål og svar om din hunds ansvarsforsikring

Skal min hund have en ansvarsforsikring?
Ja. Loven påbyder at din hund skal have en ansvarsforsikring. Ejeren af en hund er forpligtet til at erstatte den skade, hunden forvolder. Hvis din hund således forvolder skade på mennesker, dyr eller ting, dækkes disse skader af ansvarsforsikringen. Hvis din hund passes hos en anden familie, kan det være et problem at den almindelige ansvarsforsikring ikke gælder. Hvis du er i tvivl om gældende regler, bør du kontakte dit forsikringsselskab for nærmere information.

Gælder hundens ansvarsforsikring hvis min hund forvolder skade hos personer der passer hunden?
Nej, desværre. Forvolder din hund skader i din familie, eller hos personer der passer hunden, bliver skaden ikke erstattet. Der er således en risiko, når man har hund eller passer hund for andre. Dette kan være relevant hvis din hund skal passes eller luftes af en anden familie eller hvis hunden skal i hundepension. Hvis du er i tvivl om gældende regler, bør du kontakte dit forsikringsselskab for nærmere information.

Hvad er en udvidet ansvarsforsikring / figurantdækning?
En udvidet ansvarsforsikring/ figurantdækning er en forsikring der dækker, hvis din hund volder skade på personer, der frivilligt udsætter sig for “fare” i forbindelse med din hund. Denne form for forsikring er relevant, hvis din hund er udstillingshund, deltager i konkurrencer eller på anden måde deltager i hunderelaterede arrangementer. Hvis din hund bider en instruktør eller dommer, vil en sådan skade ikke være dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring – mange hundeklubber kræver derfor, at du tegner en udvidet ansvarsforsikring/ figurantdækning, før du kan få lov til at deltage i deres arrangementer. Hvis du vil vide mere om en udvidet ansvarsforsikring/ figurantdækning til din hund, bør du kontakte dit forsikringsselskab, der kan svare på evt. spørgsmål.

Læs mere: Guide til at finde den bedste ansvarsforsikring og sygeforsikring til din hund

Har du spørgsmål? Så besøg os i klinikken eller ring på 70259008.

Find os

Frederiksberg Dyreklinik & Spa
Nordre Fasanvej 74
2000 Frederiksberg
Tlf: 70 25 90 08
CVR nummer: 33167652

ÅBNINGSTIDER

Mandag – torsdag     8.00 – 19.00
Fredag     8.00 – 16.00

SKADESTUE EFTER AFTALE

BESØG OS

2 timers GRATIS parkering foran klinikken*

METRO M1
METRO M2
METRO M3 Cityringen

BUS Nr. 30 – 73 – 74 – 4A

TAXA

* Husk at registrere din bil i en parkerings-app